image

ARKEN


ARKEN – Museum for Moderne Kunst er med sin skulpturelle fremtoning som et strandet skib ved vandet. Her bydes på kunst og arkitektur i verdensklasse.

ARKEN er et både lokalt, regionalt og internationalt kunstmuseum, der henvender sig til alle aldersgrupper med særlig fokus på formidling til børn og unge.

Visionen er at invitere til anderledes museumsoplevelser, der kan sætte perspektiv på tilværelsen og gøre den enkelte klogere på sig selv og livet.

ARKENS samling rummer mere end 400 værker af dansk, nordisk og international samtidskunst – primært fra perioden efter 1990. 

ARKENs hjemmeside kan du læse mere om museet og de aktuelle udstillinger. 

image

KROPPEDAL MUSEUM


Kroppedal Museum ligger midt i Vestskoven i Taastrup. Museet fortæller om både oldtiden og nyere tids historie på den københavnske vestegn og er også museum for dansk astronomihistorie.

Kroppedal Museums forskellige og mange udstillinger og udstillingssteder giver museet mulighed for at vise de spændende samlinger frem, samtidig med at museets gæster kan få indblik i, og viden om, de interessante og aktuelle historier og fund fra området.

De permanente udstillinger viser de uomgængelige fortællinger. På Kroppedal er der for eksempel to astronomiske udstillinger: ”Verdensrummets mekanik” og “Ole Rømer og dansk astronomi”. 

Blot få minutters gang fra museet kan man i øvrigt besøge resterne af det observatorium, hvorfra Rømer observerede stjernehimlen. 

Desuden samarbejder museet med Ishøj Lokalhistorisk Arkiv om udstillingen Fyrsten i Ishøj, der gratis kan ses i stuehuset på Bredekærgård. 

Det er muligt for grupper at booke en guidet rundvisning på museet og for skoler at komme på besøg og arrangere undervisningsforløb. 

Læs mere på Kroppedal Museums hjemmeside 

image

Thorsbro Vandværk


I naturskønne omgivelser nær Thorslunde, hvor Lille Vejle Å løber under Tåstrup-Køge Landevej, lod Københavns Vandforsyning Thorsbro Vandværk opføre i 1908. Vandværket er stadig i drift, og der leveres dagligt meget store mængder rent drikkevand til Storkøbenhavn. 

Det er en helt speciel oplevelse at besøge Vandværket med de tre fredede bygninger. Udover maskinhuset, der i dag er åbent for publikum, kan man gå rundt i området og se den cirkelrunde samle­brøndsbygning, hanekammerbygningen samt boliger for de ansatte - alle i nationalromantisk stil fra 1908 ligesom maskinhuset. 

På Vandværkets område findes foruden de gamle fredede bygninger også en filterbygning fra 1922 samt to nye bygninger fra 1985. Disse huser den daglige drift med personalerum og eldrevne pumper, som i dag har erstattet de gamle dieselmotorer.

Thorsbro Vandværks Museumsforening driver museet på Thorsbro. Her modtager ca. 1000 glade gæster hvert år historien om vandforsyningen til København gennem snart 110 år. Det er industrihistorie, lokalhistorie og indsigt i moderne vandforsyning.

Læs mere om Thorsbro Vandværk på deres hjemmeside