Skov

I Ishøj er der rig mulighed for en dejlig skovtur. Man kan både opleve helt nytilplantet skov i Ishøjs nye landsbyskov, ung skov i Kilen eller gammel fredskov i Torslunde.

Ishøj landsbyskov er en nyplantet skov, som består af spredte skovstykker i det flade landskab mellem industriområdet, Ishøj Landsby og kolonihaveforeningerne. Et stisystem slynger sig gennem de forskellige skovstykker, som hver især byder på deres helt egen karakter og oplevelsesværdi. Den vestligste del af skovstykket, som ligger mellem Ishøj Bygade, Ishøj Stationsvej og Vejleåvej, er afsat til hundeskov.

Kilen blev plantet i 70’erne og 80’erne samtidig med udviklingen af Ishøj By. Kilen omkranser i spredte skovstykker Tranegilde Landsby på 3 af landsbyens sider. Her er gode muligheder for en lang løbetur eller en spændende skovtur for hele familien, da skoven har et rigtig fint udbygget stisystem og samtidig ligger i sammenhæng med Ishøj Dyrepark samt en hyggelig naturlegeplads.

Kondiskoven ligger mellem Ishøj Stationsvej og Vejlebrovej, ned til Store Vejleå . Den har sit lidt specielle navn, fordi der for år tilbage var en forhindringsbane, som kondiløbere kunne bruge, når de var ude at motionere. Forhindringerne er borte, men sporet er der stadig. Sporet løber hele vejen langs kanten af skoven og er stadigvæk hyppigt brugt af løbere, men er lige så velegnet til en dejlig gåtur.  

Skoven ved Torslunde er en privatejet skov, som ligger langs den sydlige del af Torslunde By. Størstedelen af skoven er ejet af Benzonsdal Gods, mens den østlige del ejes af HOFOR forsyningsselskab.  Skoven er gammel fredskov og udgør sammen med en lille del af Solhøj Fælled den ældste skov i Ishøj. Skoven ligger som et vigtig element i herregårdslandskabet omkring Benzonsdal og byder på en hyggelig vandretur gennem skoven ved Torslunde, langs Lille Vejleådalen og ned til Thorsbro. På en forholdsvis kort strækning kan man opleve markante ændringer i terrænet med marker, ådal og skov. Bemærk venligst, at der gælder andre adgangsregler for privatejede skove i forhold til adgangsreglerne i offentlige skove.

Solhøj Fælled er en lille statsskov beliggende helt ude i den vestlige del af Ishøj Kommune på grænsen til Høje Tåstrup Kommune. Den ene del af skoven er bevokset med løvtræ, mens den anden del er tilplantet med rødgran og nordmannsgran. Grantræerne er plantet af den tidligere ejer til produktion af juletræer. På sigt vil den del af arealet fremstå som granskov, men der vil langsomt indfinde sig flere og flere løv¬træer. Der er gode adgangsforhold til Solhøj Fælled via Naturstien fra Hedeland til Strandparken.