Ruter og turforslag

Skøn natur lige udenfor gadedøren er et af Ishøjs kendetegn. Prøv en gå- eller løbetur på en af Ishøjs mange stier. F.eks. Kløverstien der starter ved Idræts- og Fritidscentret, og som giver borgerne mulighed for at opleve Ishøjs kultur og natur som turist i egen by. Eller tag cyklen eller vandreskoene på og tag en tur på Naturstien Strandparken Hedeland, der fører helt til det store rekreative område Hedeland i Høje-Taastrup Kommune. Undervejs kan man opleve storslåede landskaber og vild natur. Ønsker man at gå endnu længere indgår Naturstien som en del af fjernvandresti E6, der snor sig gennem Europas bakker og sletter. 

Danmark er et cykelland, og Ishøj er godt forbundet med det nationale cykelstinet. Igennem Strandparken forløber de nationale cykelruter 4, 6 og 9. Prøve f.eks. rute nr. 9, der gør det muligt at cykle fra København og helt til Berlin. 

Supercykelstien, Ishøjruten C77, gør det nemmere end nogensinde at pendle på cykel mellem Ishøj og Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre og København. Ruten er på i alt 13, 8 km og er optimeret på flere måder med bl.a. forbedringer i kryds, ved busstop, grøntid samt ny skiltning. 

I området ved Tranegilde Landsby er det muligt at ride rundture på anlagte ridestier. For anvisning i muligheder for at ride på øvrige stier og veje samt langs stranden kan henvendelse rettes til Kommunen.  
Læs mere om Ishøjs Kløversti
Læs mere om Naturstien Strandparken Hedeland 
Kort og inspiration vedr. de nationale cykelruter kan ses på Vejdirektoratets hjemmeside her
Læs mere om supercykelstien Ishøjruten her