Kunst i bybilledet

Ishøj er fuld af overraskelser og oplevelser fra kunstens verden – når man bevæger sig rundt på byens store stisystem springer Jørgen Schwaners udsmykning af Ishøjs tunneller straks i øjnene. Her malede han 14.000 kvadratmeter fra 1976 til 1990, hvilket er Danmarks største udsmykningsprojekt. Fortsætter man til Ishøj Strandpark kan man finde kæmpen Oscar, som gemmer sig under en af broerne. 
I Ishøj Byhave findes et af Ishøjs smukke vartegn, skulpturen ”Isbjørnen”, som er skabt af billedhuggeren Sven Bovin. Skulpturen er hugget i granit og blev opstillet i 1979. Byhaven byder også på vandkunst i form af en 4 meter høj sten af rød granit. Omkring Ishøj rådhus, i byhaven og ved stationspladsen er flere overflader udsmykket med et eventyrligt lys, som iscenesætter både bygninger og træer i de mørke timer.

ARKEN Walk


ARKEN Walk er en 2,2 km lang stiforbindelse mellem Ishøj Station og ARKEN museum. Stien løber gennem Ishøj Centrum, under tunnellen til villakvartererne på strandsiden og ned ad Solvej til Strandparken og ARKEN. Gennem forløbet kan man opleve kunstinstallationer der både skaber mulighed for aktivitet og eftertænksomhed, og noget som forener kunst, natur og byrum.
Projektet er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, ARKEN og Realdania.