Ishøj Dyrepark

En tur ud i Ishøjs grønne natur kan f.eks. gå til Ishøj Dyrepark ved Tranegilde. Området blev før i tiden brugt af Københavns Zoo til udsætning af dyr på rekreation, men i dag er det byens egne dyr, der går i indhegningen. Her findes bl.a. dansk landracegeder, dværggeder, hvide marskfår og skotsk højlandskvæg.

Parkområdet har engang hørt ind under de kongelige vildtbaner. I udkanten af dyreparken mod vest står derfor en vildtbanesten, et fredet nationalt mindesmærke, som blev sat af Christian VII i 1775 til markering af kongens eneret på jagten i det område. 

Ved indgangen til dyreparken står en flot, rød kinesisk-inspireret portal, der blev fremstillet til en verdensudstilling i København i 1888. Efterfølgende blev den placeret ved Tivolis indgang, men kom senere til Jægerkroen ved Ishøj Strand. Den blev overtaget af Ishøj Kommune, da kroen brændte i 1975.  

Dyreparken er en populær destination for børnefamilier og institutioner, hvor læren om dyr kan kombineres med et besøg på parkens skovlegeplads og madpakken kan indtages under tag i parkens pavillon. 

Der er gode stiforbindelser fra Ishøj By og parkeringsmuligheder ved Brentevej.