Ishøj Byhave

Ishøj Byhave er en frodig oase, hvor man kan nyde synet af store, gamle rododendron bevoksninger og blomstrende træer og buske.  Parken står især i fuldt flor i maj og juni, hvor de mange rododendroner blomstrer. Ishøj Byhave ligger centralt mellem Ishøj Bycenter og Ishøj Svømmehal.

Et bærende element i havens indretning er vand, hvilket er med til at give haven liv. Fra et bassin ved Ishøj Svømmehals indgang ledes vandet ned ad en snoet vandtrappe, og her har børn og barnlige sjæle mulighed for at komme helt hen og røre vandet. Midt i haven findes en næsten fire meter høj vandsten af rød granit.  

Hver sommer afholdes der en række koncerter i Ishøj Byhave inden for forskellige genrer bl.a. klassisk, populærmusik, jazz, folkemusik og anden rytmisk musik.

Det er desuden i Ishøj Byhave, at de nyudklækkede studenter danser omkring skulpturen af isbjørnen, der er lavet af billedhuggeren Sven Bovin.

Byhavens stier er brostensbelagte. Området er tilgængeligt for gangbesværede fra den runde plads ved Svømmehallen eller fra Stenbjerggårds Allé. Der er flere siddemuligheder i Byhaven og mulighed for picnic for større eller mindre grupper