Ishøj har tre kirker, hvoraf to stammer helt tilbage fra middelalderen. Den tredje (Vejleå Kirke) blev bygget i 1997 og pryder Ishøj med sin smukke glasmosaik. 

Ishøj Kirke

Ishøj Kirke er en ganske almindelig østsjællandsk landsbykirke beliggende i Ishøj Landsby. Det oprindelige kor og skib er fra katolsk tid og har senere i middelalderen fået tilføjet tårn og våbenhus. Sit nuværende ydre udseende fik kirken sidst i 1800-tallet. 

Kirken danner ramme om gudstjenester, børne- og voksenkor, konfirmationsklasser, koncerter, foredrag og en masse sociale arrangementer. 

Læs mere på Ishøj Kirkes hjemmeside 

Kontakt

Ishøj Kirke

Ishøj Byhave 83A

2635 Ishøj

Tlf: 30320525

 

Torslunde Kirke

I den nordvestlige del af Ishøj Kommune, i landsbyen Torslunde, ligger en smuk gammel Kirke fra ca. år 1200.

Skønt Torslunde Kirke, i sammenligning med så mange andre kirker, kun er en beskeden landsbykirke, er den dog, foruden sin funktion som kirke for sin menighed, et både nationalt og kulturelt værk. Der er bevaret mange elementer i kirkerummet fra middelalderen, bl.a. alterbordsiden der stammer fra 1500-tallet – originalen kan nu ses på Nationalmuseet. 

Torslunde kirke danner, sammen med den tilhørende præstegård, ramme for gudstjenester og fællesspisning, og lægger derudover lokaler til bl.a. korsang, læsegrupper og koncerter. 

Læs mere på Torslunde Kirkes hjemmeside

Kontakt

Torslunde Kirke

Torslundevej 145

2635 Ishøj 

Tlf. 43992806

 

Vejleå kirke

Vejleå Kirke har siden 1997 ligget i hjertet af Ishøj, og er således den nyeste kirke i kommunen. 

Kirken er tegnet af Wohlert Arkitekter og henvender sig med sit moderne ydre og de middelalderlige elementer indenfor til den brede mangfoldighed i Ishøj. 

Kirken huser indtil flere kor og inviterer ofte til koncerter, fællesspisning og mange andre sociale arrangementer. 

Læs mere på Vejleå Kirkes hjemmeside

 

Kontakt

Vejleå Kirke

Ishøj Blvd 1

2635 Ishøj

Tlf. 43547300